Keskustelu

alan kolmas miesLAUTAPÄISYYS VAIVAA MEITÄ13.7.2020 3.47
Täytyy kyllä valitettavasti todeta, että me suomalaiset olemme täysin lautapäistä porukkaa.

Nyt on koronapandemiaa hoidettu noin 30 miljardilla eurolla ja pantu koko kansa "pakastimeen", vaikka korona ei suomalaisiin tartu vanhemman väestön korkean D-vitamiini saannot sekä edullisen ja ainutlaatuisen geeniperimän vuoksi.

Kysymyksessä on meillä koko ajan ollut "poliittinen valohoito", jonka avulla etenkin demut ja vihervassarit ovat pyrkineet laillistamaan kyseenalaisen valtansa.

Veneen keikuttajia ei meillä suvaita, koska maassa vallitsee EURO PAPISTON ja intersektionaalisen feministininen komento.

EURO PAPISTON tekopyhyys paljastuu esim. EU:n parlamentin MEPpien ja komisaarien puheista.

EURO PAPISTON kaavailuissa on nyt 750 miljardin EUR:n koronan hätätuki, jota on perusteltu sillä, että koronan takia EU:n talous (markkinahintainen bruttokansantuote; GDP) romahtaa vuonna 2020 alustavien arvioiden mukaan noin 8.3%:lla ja väitetään tuen kääntävän EU:n talouden nopeaan nousuun.

EU:n GDP oli vuonna 2019 meille tärkeissä maissa seuraava:

□ EU (27 maata) yhteensä 13 929 miljardia EUR
□ Saksa 3 435 miljardia EUR
□ Ruotsi 474 miljardia EUR
□ Suomi 241 miljardia EUR

EU:n GDP näyttää siis romahtavan vuoden 2019 noin n. 1 156 miljradilla EUR:lla kokonaisarvoon 12 773 miljardia EUR:a.

Kuitenkin on huomattava, että Englannin GDP ei enää ole mukana EU:n vuoden 2019 GDP luvuissa.

Vuonna 2018, jolloin Englanti vielä oli mukana, EU:n GDP luvuissa 28:n EU maan yhteenlaskettu GDP oli vielä komea 15 916 miljardia EUR:a.

Näin ollen EU:n 27 maan yhteenlaskettu GDP vuonna 2020 tulee siis olemaan vain 12 773 miljardia EUR:a eli peräti 19.7% pienempi kuin EU:n yhteenlaskettu markkinahintainen GDP oli vuonna 2018. Tämä EU:n talouden romahduksen varovainen oikea kokoluokka.

EU:n markkinoiden yhteenlaskettu GDP tulee siis romahtaneeksi vuodesta 2018 vuoteen 2020 jo vähintään 3 143 miljardilla EUR:lla.

GDP:n menetys on siis noin 13-kertainen verrattuna Suomen koko vuoden 2019 GDP-kertymään.

EU:n komissio on nyt esittänyt, että EU pelastetaan koronan aiheuttamalta tuholta 750 miljardin EUR:n hätäbudjetilla.

Perinteisesti EU:n menot on pyritty pitämään kutakuinkin tasapainossa tulojen kanssa.

Tulot on taas määrätty yleensä maiden bruttokansantuotteiden suhteessa.

Mikäli esitetty 750 miljardin EUR:n hätäbudjetti jaetaan nyt 27:n maan kesken niiden GDP-suhteessa saadaan hätäbudjetin jaoksi seuraava tulos:

□ EU 27 maata 750 000 milj. EUR
□ Suomi (1.2%) 9 143 milj. EUR
□ Ruotsi (2.3%) 17 301 milj. EUR
□ Saksa (18.6%) 139 321 milj. EUR

Harmaa Matti on jo ilmoittanut EU:n talousministereille, että Suomen talous on kärsinyt koronan johdosta kaikkein eniten EU maista ja tulee toipumaan koronasta myös kaikkein hitaimmin.

Suomessa Harmaa Matti ei ole uskaltanut kertoa, kuinka huono Suomen taloudellinen tilanne oikeasti on.

Suomen Pankki on virponut ennusteissaan vuodlle 2020 kaikkia lukuja 5-15%:n välisestä BKT:n laskusta, joka muka jo ensi vuonna hypähtää tuhkasta positiiviseen kovaan kiitoon kuin konsanaan Phoenix-lintu.

Koskaan aiemminkaan Suomi ei ole lamasta kuitenkaan toipunut seuraavana vuonna eikä edes seuraavana.

Vuoden 2008 talouskriisiä seurasi lähes 10 vuoden negatiivinen tai nolla kasvu.

Suuresta 1990-luvun lamasta noustiin ainoastaan 40%:n devalvaation avulla, joka nosti pitkäksi aikaa Suomen vaihtotaseen positiiviseksi yhdessä Nokia menestyksen kanssa.

Nokian menestystarinakin olisi jäänyt tulematta, ellei Suomen markkaa olisi ensin devalvoitu!!!

Kuitenkin uusimpien suomalaisten tilastojen mukaan Suomen vientikin on jo romahtanut toukokuussa 2020 peräti 30%:lla vuoden takaisesta.

EU MEPIT demut ja vassarit ja jopa kokoomuslaiset ovat kärkipäässä vouhottaneet, kuinka tärkeätä meillekin on EU:n pelastaminen komission kehittämän ns. koronan hätäbudjetin avulla.

EU MEPeistä oikeastaan ainoastaan persujen Laura Huhtasaari on selvästi tuonut esiin sen, että EU ei ole meille viennin kannalta tärkeä markkina-alue ja itse asiassa EURO-sopimus on koko Suomen kansantalouden kannalta vahingollinen.

Kun Suomen bruttokansantuotetta tarkastellaan sen eri komponenttien osalta, niin kansantuotteen kannalta avoimessa taloudessa keskeiseen rooliin nousee vaihtotaseen eli vietyjen ja tuotujen tavaroiden ja palvelusten välinen erotus eli tase.

Jos vaihtotase on positiivinen, niin Suomen hyvinvointi eli bruttokansantuote kasvaa, jos taas vaihtotase on negatiivinen, niin bruttokansantuote vähenee.

Kun tarkastellaan Suomen vaihtotaseen kumulatiivistä kehitystä vuosina 2006-2019, niin Tilastokeskuksen luvuista selviää, että Suomi ei ole kyseisenä aikana pystynyt lisäämään kansantuotetta kansainvälisen vaihdannan avulla lainkaan.

Itse asiassa kansainvälinen vaihdanta on vähentänyt Suomen bruttokansantuotetta. Kumulatiivinen vaihtotase ko. aikana on ollut negatiivinen eli - 1 423 milj. EUR:a.

Suomen vaihdanta muiden Euroopan maiden kanssa on kroonisesti ollut alijäämäistä, jota muiden maiden kanssa käyty positiivinen kauppa ei ole pystynyt kokonaisuudessaankaan kattamaan.

Suomesta on siis koko ajan vuosina 2006-2019 siirretty hyvinvoitia muualle Eurooppaan 114.0 miljardin EUR:n edestä.

Pelkästään EU-maihin hyvinvointia on meiltä siirretty ko. aikavälillä noin 91.0 miljardia EUR:a, kuten alta Suomen Tilastokeskuksen virallisista luvuista selviää.

Täytyy muistaa, että tuo EU-maihin meiltä sirretty hyvinvointi vastaa jo noin 37.8%:n Suomen vuoden 2019:n 240.6 miljardin EUR:n koko bruttokansantuotteen kertymästä.

Euroopan ulkopuolisista maista saadulla hyvinvoinnin lisäyksellä ei ole meillä kokonaan pystytty kattamaan Euroopan tavara- ja palvelustenvaihdon aiheuttamaa hyvinvoinnin negatiivista vaikutusta.

Alla kumul. vaihtotase välillä 2006-2019:

o Suomi-maailma -1 423 milj. EUR
o Suomi-Eurooppa -114 002 milj. EUR

 Suomi-EU maat -91 041 milj. EUR
 Suomi-EU:n ulkopuoliset maat -22 961 milj. EUR

o Suomi-Euroopan ulkopuoliset maat yht. +112 579 milj. EUR

Tilastokeskuksen tietojen mukaan eniten hyvinvointia Suomesta on siirretty seuraaviin EU-maihin ja EU:n ulkopuolisiin maihin:

o EU:n isot negatiiviset maat yht. -108 229

o Suomi-Saksa -54 162
o Suomi-Ruotsi -21 495
o Suomi-Tanska -13 284
o Suomi-Belgia -9 869
o Suomi-Viro -4 341
o Suomi-Ranska -2 628

o Isot EU:n ulkopuoliset negatiivist maat
yht. -36 215

o Suomi-Venäjä -30 457
o Suomi-Kiina -4 415
o Suomi-Iso-Britannia -1 343

Vastaavasti taas eniten Euroopan ulkopuolisista maista hyvinvointia on siirretty Suomeen seuraavista maista:
o Isot EU:n ulkopuoliset positiiviset maat
yht. +78 764

o Suomi-USA +25 452
o Suomi-Japani +9 509
o Suomi-Norja +9 279
o Suomi- Australia & Oceania +8 442
o Suomi-Intia +6 798
o Suomi-Turkki +6 591
o Suomi-Kanada +6 495

Suomen kansantaloutta ja meidän harjoittamaa kansainvälistä tavaroiden ja palvelujen vaihdantaa kuvaavien lukujen perusteella tullaan siis johtopäätökseen, että nykyinen EU ja EURO- sopimus ei lisää Suomen hyvinvointia, vaan itse asiassa on ollut meidän hyvinvoinnin kannalta vahingollista.

EU:n jättimäinen koronan hätäbujetti ei paranna tilannetta, vaan itse asiassa vähentää entisestään Suomen hyvinvointia, mikäli Suomi lisää vaihdantaansa EU:n kanssa, kuten monet MEPit ovat jo kiirehtineet toteamaan:

"Saksan lisätessä korona-avustuksia, Suomi voi niiden avulla muka lisätä vientiä Saksaan".

Historiallisestihän Suomen kumulatiivinen kauppatasekin on Saksan kanssa ollut vuosina 2006-2019 rankasti alijäämäinen (-34 614 milj. EUR) ja vaihtotase vielä enemmän alijäämäinen eli peräti em. kumulatiivinen alijäämä -54 162 milj. EUR:a.

Minusta tällainen kumppanuus ei vaikuta kovin hyödylliseltä: minä myyn 100 EUR:lla, mutta joudun maksamaan kitsaille saksalaisille 200 EUR:a.

Ei ole mikään ihme, että Amerikassakin Trump on todennut, ettei tällainen kauppa sakemannien kanssa kannata.

Jostain käsittämättömästä syystä Suomessa ei ole kuitenkaan lainkaan haluttu noteerata poliitikkojen tai toimittajien taholla edes sitä, kuinka hyödyllistä Suomen kauppa ja vaihdanta on ollut Euroopan ulkopuolisten maiden ja etenkin USA:n kanssa.

Suomessahan poliitikot ja valtamedia tekee kaikkensa senkin suhteen, että täällä päivittäin saadaan levitettyä tietoa siitä, kuinka Amerikassa on nykyään presidenttinä rasisti ja psykopaatti, joka ajattelee vain omaa etuaan.

Minulla on sellainen tunne, että tällä Suomen kampanjoinnilla voi olla lopulta huonot seuraukset, jos ääni ei meillä kellossa pikapuoliin muutu.

EU:n parlamenttihan on jo jyrkin sanoin moittinut USA:n hyvää presidenttiä siitäkin, että hän ei ole lähtenyt ajamaan "Black Lives Matter"- anarkisti liikettä ja kampanjaa (BLM) samalla tavoin kuin dementoitunut Joe Biden.

Joe Bidenistahan onkin tullut BLM-kampanjan kärkihahmo.

Tiettävästi BLM-kampanja onkin jo kerännyt Bidenin vaalibudjettiin viimeisen kuukauden aikana jo yli 100 milj. taalaa.

EU PAPISTOn on kyllä hyvä myös panna merkille, että BLM-kamppanjan kärkihahmoina on neljä amerikkalaista terroristia eli Alicia Garza, Joanne Chesimard alias Assata Shakur, Susan Rosenberg ja Patrisse Cullors.

Kaikki ovat tunnettuja maxilaisia agitaattoreita ja terroristeja, joiden rikoslistoilta löytyy ryöstöjä poliisien murhia, pommi-iskuja jne.

Esim. Assata Shakur jäi kiinni murhattuaan bussipysäkillä olleen poliisin ja hänelle määrättiin elinkautinen kakku New Jerseyn vankilaan, mutta hän pakeni sieltä tiettävästi Susan Rosenbergin avustuksella.

Nykyään FBI on luvannut 1 milj. taalan palkkionkin, kun Assata Shakur saadaan kiinni.

Rosenbergille taas annettiin toimistaan taannoin jo 58 vuoden vakeustuomiokin, mutta Bill Clinton armahti hänet 16 vuoden istunnon jälkeen.

Minusta on erittäin outoa, että EU:n parlamentti näyttää pitävän tällaista rikollisia toimintaa ja marxilaisia rikollisia liikkeitä jotenkin hyväksyttävinä.

Luulisi, että EU:n parlamenttikin muistaisi Saksassa 1970-luvulla terrosimia harjoittaneen marxilaisten Ulrike Meinhofin, Andreas Baderin ja Gudrun Esslinin johtaman Punainen Armeijakunnan (Rote Armee Fraktion, RAF), jonka tehtävänä oli käydä poliisien ja USA:n sotilaiden sekä teollisuusjohtajien kimppuun.

RAF:n Rolf Clemens Wagner suoritti mm. teollisuusjohtaja Hans- Martin Schleyerin sieppauksen ja murhan vuonna 1977. Terroristiporukkahan järjesti ainakin 30 ihmisen murhan.

Rote Armeen kaikki perustajajäsenet kuitenkin tappoivat lopulta itsensä vankilassa, mutta Saksan presidentti armahti Rolf Wagnerin vuonna 2013, kun hän oli istumassa hänelle määrättyä kahta elinkautista tuomiotaan.

Italiassa taas Punaiset prikaatit eli Brigate Rosse (BR) oli 1970?1988 toiminut marxilais-leniniläinen aseellinen järjestö, jonka riveissä vaikutti näinä vuosina yhteensä yli 900 jäsentä.

BR:hän tappoi "kansantuomioistuimissa" ainakin 86 ihmistä ja heidän joukossaan myös Italian pääministeri Aldo Moro.

Minusta näiden anarkistiryhmien toiminta ei mitenkään poikkea ääriislamistien Lähi-idän ISIS:in ja Afganistanin Talebanin sekä Afrikan Boko Haran terrostiliikkeistä.

Viime aikainen demujen ja vihervassarien viitoittama poliittinen linja on sitomassa Suomen yhä tiiviimmin EU:n globalistien tekopyhään kylkeen.

Samalla Suomesta on tullut jo yksi keskeisiä Venäjän katastrofaalisen talouden rahoittajista johtuen Venäjän ja Saksan välisestä syvästä taloudellisesta ja myös sotilaallisesta riippuvuussuhteesta.

EU:han rahoittaa Saksan johdolla peräti kaikki Venäjän nykyiset massiiviset varustelu- ja sotilasmenotkin ja selvästi ylikin.

Esim. vuonna 2018 Venäjän kaikki sotilasmenot olivat 44.1 miljardia EUR:a ja EU:n kaikki polttoaine - ja kaasuhankinnat Venäjältä olivat samaan aikaan 97.2 miljardia EUR:a eli 222% Venäjän kaikista sotilasmenoista, kuten Syyrian pommituksista ja Ukrainan sodasta.

Näissä EU:n energiahankkeissahan konsulttina on häärinyt meiltä ainakin Mooses Lipponen ja Fortum yhdessä Terra Sipilän porukoiden kanssa.

Iltalehti näyttää nyt kuitenkin kiinnittäneen huomiota Amerikassa muuhunkin kuin Trumpin jatkuvaan haukkumiseen.

Trumphan oli käynyt pitämässä tärkeän puheen sotilassairaalassa, josta kohu-uutistoimisto CNN julkisti tärkeimpänä tietona sen, että Trumpilla oli kasvomaski päällään julkisessa tilaisuudessa.

Trumpin tärkeä viestihän kuitenkin oli, että Arktisen alueen osakkaana USA tulee strategiansa mukaisesti entisestään vahvistamaan alueella tarvittavaa jäänmurtajakapasiteettia.

Trumpin mukaan heillä on vain yksi kunnollinen jäänmurtaja, kun taas esim. Venäjällä on niitä 47 kpl ja Kiinakin on tunkemassa Arktiselle alueelle.

Tämä tilanne tullaan USA:n taholla kuitenkin korjaamaan jo lähiaikoina.

Puheessaan Trump mainitsi, että parhaillaan käydään näitä neuvotteluita.

Trump ei kuitenkaan paljastanut, kenen kanssa näitä neuvotteluja käydään, mutta totesi, että osaamista on esim. Pohjoismaissa ja Venäjällä, mutta Amerikasta se toistaiseksi puuttuu.

Trumphan on jo 1990-luvulla käynyt tarkistamassa Suomen telakkateollisuuden tilanteen, kun oli kiinnostunut risteilyaluksista. Raumalaiset tietävät ja muistavat tämän vierailun hyvin.

Raumalla Trumpia pidettiin mukavana ja asiansa osaavana miehenä.

Iltalehti aivan oikein on nyt arvellut, että Suomen hävittäjien hankinta saattaisi nyt olla viisasta kytkeä myös tähän aivan ilmeiseen amerikkalaisten jäänmurtajien akuuttiin tarpeeseen.

Polaris-luokan jäänmurtajan hintahan lienee nykyään jo noin 150 milj. EUR ja niihin tarvitaan vielä sitten käytttö- ja huoltosopimus ehkä jopa 30 vuodelle. Yhden murtajan kokonaishinnaksi tulee silloin helposti 300 milj. EUR:a.

Jos Donald Trump tilaa meiltä 40 kpl moderneja murtajia, niin kokonaiskauppasumma on silloin noin 12 000 milj. EUR:a, jolla voidaan rahoittaa jo kaikkien Suomen tarvitsemien Hornet-hävittäjien korvaavien koneiden hankinta, mutta tosin ilman käyttö- ja huoltokustannuksia.

Jäänmurtajat ovat tietysti vielä nappikauppaa, mutta näillä jäämurtajareferensseillä voitaisiin saada pää auki myös amerikkalaisten lentotukialusten osatoimittajana.

Pentagonhan on juuri tilannut kaksi kpl Gerald R. Ford-luokan lentotukialustakin.

Niissä runkojen hinta on jo 13 miljardia EUR:a. Tutkajärjestelmien hinta on sitten vielä lisökis 7.8 miljardia EUR:a.

Kyllähän näistäkin luvuista näkee, kenen kanssa Suomen pitäisi kauppaa harjoittaa ja samalla omaa hyvinvointiamme lisätä.

Unilukkarinkin on turha elämöidä Arkisten alueiden kokouksissa lentokoneiden transpondereista ja mustan hiilen soihdutuksesta, kun kannattaisi puhua akuuteista kauppaneuvotteluista sellaisten päättäjien kanssa, joilla rahaa on riittävästi maksaa hankkeistaan, ettei Suomi joudu joka välissä maksumieheksi.



Vastaa viestiketjuun

Otsikko:*
Viesti:*
Lähettäjä:*
Sähköpostiosoite:
Lähetä vastaukset sähköpostiini: